13:26 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (297)
0 01
Βρείτε μας

«Ανησυχητικές τάσεις» εξάπλωσης του κορονοϊού σε χώρες του βορείου ημισφαιρίου όπου έρχεται ο χειμώνας, διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που παρατηρεί ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με COVID-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.

Με ανησυχητικούς ρυθμούς εξαπλώνεται ο κορονοϊός σε ορισμένες χώρες, λίγους μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης τους χειμερινούς μήνες, όπως παρατηρεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες» είπε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την COVID-19, κατά τη διάρκεια μετάδοσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης».

Επισήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με COVID-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από την COVID-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (297)
Tags:
εποχική γρίπη, γρίπη, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK