04:56 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (438)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπάλληλος του Υπουργείου δεν έχει συμπτώματα και βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, ενώ το τεστ κορονοϊού για τον ΥΠΕΞ ήταν αρνητικό.

Ακυρώνεται βραχυπρόθεσμα το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ στην Ελλάδα και την Κύπρο που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη, και μεθαύριο, Παρασκευή, καθώς ένα μέλος της αντιπροσωπείας ανιχνεύθηκε θετικό σε τεστ για κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό ΥΠΕΞ, ο υπάλληλος δεν έχει συμπτώματα και βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, ενώ το τεστ για τον υπουργό Εξωτερικών ήταν αρνητικό και, δεδομένου ότι δεν ήταν σε άμεση επαφή με τον ενδιαφερόμενο, ο υπουργός δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε καραντίνα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός της Αυστρίας, για να είναι ασφαλής, θα υποβληθεί την Παρασκευή για δεύτερη φορά σε τεστ.

Επίσημος λόγος της επίσκεψης του ΥΠΕΞ της Αυστρίας θα ήταν η συνάντηση και η συζήτηση για τη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και το ζήτημα της μετανάστευσης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών αναμενόταν να συζητήσει με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια και τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα ετίθετο και στις συνομιλίες του με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, όπου θα έφτανε το βράδυ της Πέμπτης.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (438)
Tags:
Τουρκία, Κύπρος, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργός Εξωτερικών, Αυστρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK