06:14 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ακόμη μία καθαίρεση πρέσβη της Λευκορωσίας στο εξωτερικό προχώρησε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο σήμερα, Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο απέλυσε τον Πρέσβη στη Λετονία Βασίλι Μάρκοβιτς και τον καθαίρεσε από το διπλωματικό του αξίωμα για «ακατάλληλη εκτέλεση επίσημων καθηκόντων», δήλωσε το προεδρικό γραφείο την Τετάρτη εν μέσω αναταραχής που προκλήθηκε από αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις. 

Νωρίτερα σήμερα ο Λουκασένκο καθαίρεσε τους πρέσβεις στη Γαλλία και τη Σλοβακία, τον Πάβελ Λατόσουκο και τον Ιγκόρ Λεστσένκο, από τις διπλωματικές θέσεις τους μετά τις δύο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Με ακόμα ένα διάταγμα, ο Λουκασένκο απέλυσε τον Βασίλι Μάρκοβιτς ως έκτακτο πρεσβευτή και πληρεξούσιο της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στη Δημοκρατία της Λετονίας και του αφαίρεσε το διπλωματικό αξίωμα για ακατάλληλη εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων» ανέφερε το γραφείο, αναφέροντας το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Belta.

«ΗΠΑ και ΕΕ προετοίμαζαν εδώ και καιρό την ένταση στη Λευκορωσία»

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους άρχισαν να προετοιμάζουν τα τρέχοντα γεγονότα στη Λευκορωσία 10 χρόνια νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, την Τετάρτη.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αυτό είναι το θεμελιώδες δίκτυο για την υποστήριξη της λεγόμενης δημοκρατίας τους. Στην Ευρώπη, οι δορυφόροι των ΗΠΑ ήταν ενεργοί - Πολωνία, Λιθουανία, Τσεχία και δυστυχώς, Ουκρανία» πρόσθεσε ο Λευκορώσος Πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Όλες αυτές οι χώρες έπαιξαν κάποιο ρόλο, όπως υπογράμμισε ο κ. Λουκασένκο.

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε πως η Δύση άλλαξε την τακτική της έπειτα από ανεπιτυχείς προσπάθειες να προωθήσει την αναταραχή στη Λευκορωσία το 2006 και το 2010.

Tags:
Αλεξάντερ Λουκασένκο, πρέσβης, Λετονία, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK