12:47 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα 70 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Ναρέντρα Μόντι, ο πρωθυπουργός μιας χώρας κοντά 1,5 δισεκατομμυρίου ψυχών. Αντί, ωστόσο, για το πολιτικό προφίλ του, το Sputnik εστιάζει στις πέντε πιο... ατυχείς στιγμές του που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, ο άνθρωπος που διοικεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη, κλείνει σήμερα τα 70 του χρόνια και με αφορμή αυτό το Sputnik εστιάζει όχι στα πεπραγμένα, αλλά στις κορυφαίες γκάφες του που έκαναν τον γύρο των social media.

Ο Ντόλααντ Τραμπ

Εντός του 2020 ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία. Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μια κάποια δυσκολία στην προφορά των ινδικών λέξεων, ο Ναρέντρα Μόντι πυροδότησε «κύμα» memes στον παγκόσμιο Ιστό, αποκαλώντας τον Αμερικανό πρόεδρο "Dolaand" - που ηχητικά μοιάζει με την ινδική λέξη για το «πέος».

Όταν ο Μόντι φόρεσε... Μόντι

Το 2015, κατά την επίσκεψη στην Ινδία του Αμερικανού τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Μόντι «έκλεψε» τη δημοσιότητα, όχι απαραιτήτως για καλό... Η κάθετη ρίγα του κασμιρένιου κοστουμιού του αξίας 16.000 δολαρίων έγραφε το όνομά του σε «λούπα».

Από κάποιους θεωρήθηκε ως μια στυλιστική δήλωση έντονου συμβολισμού.

Ωστόσο, για τους επικριτές του δεν ήταν παρά ένα δείγμα «ναρκισσισμού και ακραίας εγωπάθειας».

Ο πιο... αδύναμος κρίκος στην ιστορία

Ο Μόντι είναι γνωστός για τη ρητορική του δεινότητα, κάτι όμως που δεν τον βοηθά όταν υποπίπτει σε αστοχίες ή ανακρίβειες. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το 2016 στην Ουάσινγκτον, για την επιστροφή των αρχαίων ινδικών αρχαιοτήτων στη χώρα του, χαρακτήρισε τον ναό Konark Sun ηλικίας 2.000 ετών -αν και χτίστηκε το 13ο μ.Χ αιώνα- ενώ τοποθέτησε γεωγραφικά την περιοχή Taxila στην ινδία, αν και βρίσκεται στο... Πακιστάν.

«Ξέχασε» τον ινδικό εθνικό ύμνο

Σε μια άλλη αμήχανη στιγμή, ενώ βρισκόταν στη Ρωσία για επίσημη επίσκεψη, αποχώρησε κατά τη διάρκεια των τιμών και της ανάκρουσης του ινδικού εθνικού ύμνου, με κάποιον συνεργάτη του να διαπιστώνει τη γκάφα και να τρέχει να τον επαναφέρει.

Τελικώς, ο Μόντι επέστρεψε και στάθηκε προσοχή έως το τέλος του εθνικού ύμνου.

Μπέρδεύει ονόματα

Πέραν των δυσκολιών στην προφορά του ονόματος του Αμερικανού προέδρου, ο Μόντι φαίνεται πως ξεχνά και τα ονόματα των στενών συνεργατών του. Προσφάτως προσφώνησε τον επικεφαλής του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές και μέλους του κόμματός του, Aditya Yoginath, παρότι το όνομά του είναι Yogi Aditynath.

Tags:
γενέθλια, γκάφες, πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK