02:22 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αμμωνία διέρρευσε έξω από το αμερικανικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/09), χωρίς όμως η ποσότητά της να απειλεί το πλήρωμα.

Έξω από το αμερικανικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) εντοπίστηκε διαρροή μικρού ποσοστού αμμωνίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/09), και δεν υπάρχει απειλή για το πλήρωμα. 

Η υγρή αμμωνία υπάρχει έξω από το ISS και χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της θερμότητας από τις μονάδες του αμερικανικού τμήματος του σταθμού στο διάστημα.

Μάλιστα, η αμμωνία ανήκει σε μέτρια τοξικές χημικές ουσίες, αλλά σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να γίνει ένα ισχυρό δηλητήριο για τον άνθρωπο.

Πηγή από τη βιομηχανία του Διαστήματος δήλωσε στο RIA Novosti το εξής:

«Οι ειδικοί έχουν καταγράψει διαρροή αμμωνίας έξω από το τμήμα των ΗΠΑ στο ISS. Μιλάμε για ποσοστό διαρροής περίπου 700 γραμμάρια ετησίως, αλλά δεν υπάρχει απειλή για το πλήρωμα του σταθμού».

Ακόμα, η διαρροή αμμωνίας επιβεβαιώθηκε και από τη Roscosmos.

Επί του παρόντος, οι κοσμοναύτες της Ρωσίας, Ανατόλι Ιβανίσιν και Ιβάν Βάγκνερ, και ο αστροναύτης της NASA, Κρίστοφερ Κάσιντι, εργάζονται στον ISS.

Tags:
αμμωνία, διαρροή, ΗΠΑ, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK