06:47 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
0 0 0
Βρείτε μας

Η δήλωση του Προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων της χώρας με τη Λιθουανία και την Πολωνία συνεπάγεται ότι έκλεισαν λόγω παράνομων δραστηριοτήτων και από την απειλή της εδαφικής ακεραιότητας δήλωσε κρατικό όργανο της Λευκορωσίας την Παρασκευή.

«Αυτό σημαίνει ότι τα σύνορα είναι κλειστά για παράνομες δραστηριότητες και καταπατήσεις στην εδαφική ακεραιότητα. Για τους νομοταγείς πολίτες, τίποτα δεν αλλάζει κατά τη διέλευση των συνόρων» ανέφερε κρατική πηγή της Λευκορωσίας.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Συνόρων της Λευκορωσίας, Αντόν Μπιτσκόφσκι, δήλωσε στο Sputnik ότι έχει ενισχυθεί η ασφάλεια στα σύνορα της χώρας

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας «αναγκάστηκε» να κλείσει τα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας διέταξε τη στρατιωτική διοίκηση να λάβει «τα πιο αυστηρά μέτρα» για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας υπό το φως των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, θέτοντας παράλληλα τον στρατό σε επιφυλακή και αναπτύσσοντας στρατεύματα στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, αντί να αντιμετωπίζει πιεστικά οικονομικά ζητήματα, πρέπει τώρα να χειριστεί την κατάσταση ασφάλειας της χώρας.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι ένας εξωτερικός παράγοντας έχει προστεθεί σε αυτήν την εσωτερική κατάσταση στη Λευκορωσία. Βλέπουμε μια σοβαρή μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορά μας» δήλωσε ο Λουκασένκο τον Αύγουστο αναφερόμενος στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

 

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
Tags:
Λιθουανία, Πολωνία, σύνορα, ασφάλεια, διαδηλώσεις, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK