18:47 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απολογήθηκε για τη σεξουαλική επαφή που είχε, το 2008, με 16χρονη ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του» που πάντα τον στοιχειώνει.

Το «μεγαλύτερο λάθος της ζωής του» αποκάλεσε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών την ερωτική συνεύρεση με 16χρονη, μέλος της νεολαίας του κόμματός του.

Ο Jeppe Kofod από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Δανίας (DSU) απολογήθηκε για το συμβάν αυτό, το 2008, παραδεχόμενος πως στοιχειώνει την καριέρα του.

Σημειώνεται πως στη Δανία, τα 16 έτη είναι η ηλικία κατά την οποία η σεξουαλική επαφή είναι νόμιμη, οπότε ο Kofod δεν έκανε κάτι παράνομο. Ως εκ τούτου, η υπόθεση αυτή δεν είχε νομικές εμπλοκές και δεν εμπόδισε τον Kofod να κάνει θεαματική επιστροφή στην πολιτική.

«Ήμουν μεθυσμένος και ανόητος. Γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό δεν είναι αρκετό να πω συγγνώμη. Εύχομαι να μπορούσα να το αλλάξω. Το μόνο πράγμα, όμως, που μπορώ να κάνω είναι να μετανιώνω» τόνισε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο TV2.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο Kofod είχε δηλώσει προηγουμένως πως δεν γνώριζε ούτε την κοπέλα και ούτε την ηλικία της όταν την προσκάλεσε στο δωμάτιό του ύστερα από μια διάλεξη που είχε δώσει.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, 12 χρόνια πριν, ο τότε 34χρονος Kofod είχε υποβάλει την παραίτησή του από κάθε πολιτική θέση - μεταξύ αυτών και τον ρόλο του ως εκπροσώπου εξωτερικής πολιτικής των Σοσιαλδημοκρατών.

Παρόλα αυτά, γρήγορα επέστρεψε στον πολιτικό στίβο και το 2019 έγινε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Μέττε Φρεντέρικσεν - η οποία παρά τις επικρίσεις, στήριξε το εξέχων στέλεχος του κόμματός της και το υπουργοποίησε.

Tags:
σκάνδαλο, Υπουργός Εξωτερικών, σεξ, ανήλικη, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK