12:51 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Προβοκατόρικες επιθέσεις με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ, στη Συρία, ετοιμάζουν εξτρεμιστές όπως αποκάλυψε, την Κυριακή (20/09), αξιωματούχος του ρωσικού στρατού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας έχουν λάβει πληροφορίες πως εξτρεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ σχεδιάζουν προβοκατόρικες χημικές επιθέσεις στο Ιντλίμπ, στη Συρία. 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (20/09), ο υποναύαρχος Αλεξάντερ Γκρίνκεβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης Αντιτιθέμενων Πλευρών στη Συρία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε το εξής:

«Τις επόμενες ημέρες, οι τρομοκράτες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στους οικισμούς της Αρίχα και του Μπασάμες προκειμένου να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ακτιβιστές της ψευδο-οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων των "Λευκών Κρανών" συμμετέχουν άμεσα στην προετοιμασία των τόπων για τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συνθηκών για τη βιντεοσκόπηση».

Ο Ρώσος στρατιωτικός προέτρεψε τους διοικητές των ανταρτικών ομάδων στη Συρία να ακολουθήσουν τον δρόμο της ειρηνικής διευθέτησης στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, γνωστή προηγουμένως και ως Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, είναι τρομοκρατική οργάνωση που έχει απαγορευθεί στη Ρωσία και σε πολλές άλλες χώρες.

Tags:
Ρωσία, ρωσικός στρατός, Ιντλίμπ, χημικές επιθέσεις, επιθέσεις, πόλεμος στη Συρία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK