07:07 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κόσμος αντιμετωπίζει πάρα πολλές πολυμερείς προκλήσεις και έλλειμμα πολυμερών λύσεων σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά την έναρξη της διαδικτυακής συνόδου για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες, ισχυρίστηκε πως ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει πάρα πολλές πολυμερείς προκλήσεις και έλλειμμα πολυμερών λύσεων.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως, σύμφωνα με ειδικούς, η πανδημία του κορονοϊού επεσήμανε με σκληρό τρόπο την απώλεια αποτελεσματικότητας του πολυμερούς συστήματος απέναντι στη χειρότερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο, χρειαζόμαστε ένα δικτυωμένο πολυμερές σύστημα, στο οποίο η οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι περιφερειακοί οργανισμοί, τα εμπορικά συγκροτήματα και άλλοι να συνεργάζονται πιο στενά και πιο αποτελεσματικά» δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου περίπου 180 ηγέτες χωρών αναμένεται να κάνουν τις παρεμβάσεις τους με βιντεοσκοπημένες ομιλίες που ωστόσο δεν θα υπερβαίνουν σε διάρκεια τα τρία λεπτά. Μεταξύ αυτών, οι Πρόεδροι της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Tags:
πλανήτης, προκλήσεις, Αντόνιο Γκουτέρες, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK