10:04 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 20
Βρείτε μας

«Ευχαριστώ» απάντησε ο ΟΗΕ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσφορά του Ρώσου Προέδρου να διατεθεί δωρεάν το εμβόλιο «Sputnik V», που έχει καταχωριστεί για τη νόσο COVID-19, στους αξιωματούχους του διεθνούς οργάνου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ομιλίας του στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Τρίτη (22/09), ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσφέρθηκε να δώσει δωρεάν το εμβόλιο «Sputnik V», που έχει καταχωριστεί κατά της νόσου COVID-19, στους αξιωματούχους του διεθνούς οργάνου. 

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούγιαριτς, δήλωσε το εξής:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Πούτιν για τη γενναιόδωρη προσφορά του, η οποία θα εξεταστεί από τις ιατρικές υπηρεσίες μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είχε αναφέρει:

«Ο κορονοϊός έχει χτυπήσει το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών, τα κεντρικά γραφεία και τις περιφερειακές δομές του όπως και οποιονδήποτε άλλον. Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει στον ΟΗΕ την απαραίτητη ειδική βοήθεια. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε το εμβόλιό μας δωρεάν για τον εθελοντικό εμβολιασμό του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών. Έχουμε λάβει αιτήματα από τους συναδέλφους μας του ΟΗΕ σχετικά με αυτό το θέμα και θα απαντήσουμε».

Το εμβόλιο «Sputnik V», που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), καταχωρίστηκε τον Αύγουστο, με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς ΚΛούγκε, να ευχαριστεί τη Ρωσία για τις προσπάθειές της στη δημιουργία «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου κατά των κορονοϊού.

Ακόμα, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Vector Center και ονομάστηκε «EpiVacCorona», έχει προγραμματιστεί να καταχωριστεί έως τις 15 Οκτωβρίου.

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η καταχώριση, θα γίνουν κλινικές δοκιμές με 5.000 εθελοντές, ιδιαίτερα σε αυτούς με χρόνιες παθήσεις και σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
Sputnik V, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK