09:03 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αιχμές κατά της CIA άφησε, την Τρίτη (22/09, τοπική ώρα), ο Νικολάς Μαδούρο αφού δήλωσε πως χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ με στόχο την υλοποίηση «τρομοκρατικών» ενεργειών στη Βενεζουέλα.

Ο Νικολάς Μαδούρο ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τις πρόσφατες «μυστικές και τρομοκρατικές επιχειρήσεις» της CIA ενάντια σε μια σειρά στόχων στη Βενεζουέλα. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στην Κρατική Τηλεόραση της Βενεζουέλας, την Τρίτη (22/09, τοπική ώρα), ο Μαδούρο είπε:

«Έδωσαν στη CIA το πράσινο φως για να έρθει με πράκτορες για μυστικές και τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον [στόχων] πετρελαίου, ηλεκτρικής ενέργειας, στρατιωτικών και εκλογικών στόχων, καθώς και άλλων βρόμικων και κρυφών ενεργειών, όπως αυτές που χρησιμοποιεί η CIA».

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας επανέλαβε κατηγορίες εναντίον της Αμερικανικού Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (US DEA) και ισχυρίστηκε ότι εστάλη από τον Λευκό Οίκο για επίθεση στη Βενεζουέλα με στόχο την ανατροπή στο Καράκας.

Ειδικότερα, ο Μαδούρο τόνισε:

«Ο Αμερικανικός Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών τέθηκε ως επιχειρησιακός φορέας της επίθεσης εναντίον της Βενεζουέλας, αυτό που είναι νέο σήμερα, δεν είναι ότι η US DEA εμπλέκεται ομάδα διακίνησης ναρκωτικών από την Κολομβία για να επιτεθεί στη Βενεζουέλα, το νέο είναι ότι έχει εγκριθεί η συμμετοχή της CIA σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας».

Στη συνέχεια, ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Κολομβιανός ομόλογός του, Ιβάν Ντούκε, στρατολογεί λαθρεμπόρους ναρκωτικών ενόψει μιας προγραμματισμένης επίθεσης στη Βενεζουέλα.

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Ντόναλντ Τραμπ, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, CIA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK