13:24 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Δηκτική ήταν η απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, την Τετάρτη (23/09, τοπική ώρα), στη Μόργκαν Ορτάγκους, αφού χαρακτήρισε ως «ακατάλληλη» την τοποθέτησή της σχετικά με τη δημιουργία «πράσινων διαδρόμων», την οποία ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η ιδέα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να δημιουργήσει «πράσινους διαδρόμους» για το εμπόριο χωρίς εμπορικούς πολέμους και κυρώσεις δεν συνεπάγεται την επιθυμία της Μόσχας να αυξήσει τις εισαγωγές τροφίμων στη Ρωσία, ανέφερε η Πρεσβεία της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως «ακατάλληλα». 

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους, υποστήριξε η ρωσική ιδέα για «πράσινων διαδρόμων» ήταν λανθασμένη.

Ειδικότερα, η ίδια έγραψε, την Τέταρτη (23/09), το εξής:

«Οι "πράσινοι διάδρομοι" είναι εσφαλμένοι - τα τρόφιμα, τα φάρμακα και ο προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός δεν υπόκεινται σε κυρώσεις των ΗΠΑ. Η Ρωσία έχει επιβάλει εμπάργκο σε πολλές γεωργικές εξαγωγές των ΗΠΑ, ως αντίποινα για τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για τις παράνομες ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Για να εισαγάγει περισσότερα τρόφιμα, η Ρωσία μπορεί να άρει το εμπάργκο της».

​Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ απάντησε μέσω Twitter, επισημαίνοντας το εξής:

«Η πρωτοβουλία των "πράσινων διαδρόμων" εκφράστηκε για πρώτη φορά στη Διάσκεψη Κορυφής Έκτακτης Ανάγκης των G20, στις 26 Μαρτίου. Δεν αφορά στη Ρωσία. Όταν δεν έχετε ακόλουθο για τη Γεωργία στη Μόσχα, ο οποίος να μπορεί να ενημερώσει για την ακμάζουσα εξαγωγή τροφίμων της Ρωσίας, τότε το μήνυμά σας μοιάζει κάπως ακατάλληλο».

​Επισημαίνεται ότι ο Πούτιν, κατά την ομιλία του στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τη Τρίτη (22/09), υπενθύμισε την πρόταση της Ρωσίας για τη δημιουργία «πράσινων διαδρόμων» που θα είναι «ελεύθεροι από εμπορικούς πολέμους και κυρώσεις» αρχικά για αναγκαία αγαθά, φαγητό, φάρμακα και εξοπλισμό για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Tags:
ΟΗΕ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσική Πρεσβεία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK