04:03 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για το Ιράν, Έλιοτ Έιμπραμς διεμήνυσε σήμερα πως οι ΗΠΑ προτίθενται να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με το Ιράν, τερματίζοντας το καθεστώς κυρώσεων, αν η Τεχεράνη αλλάξει συμπεριφορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, αν η Τεχεράνη επιλέξει να αλλάξει τη συμπεριφορά της, ανέφερε ο Αμερικανός ειδικός επιτετραμμένος για το Ιράν, Έλιοτ Έιμπραμς κατά τη διάρκεια κατάθεσης σε επιτροπή του Κογκρέσου σήμερα.

«Αν το Ιράν είναι πρόθυμο να βάλει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών του μπροστά από τις επικίνδυνες ιδεολογικές φιλοδοξίες, έχει πολλά να κερδίσει από τις διαπραγματεύσεις. Οι πολίτες των ΗΠΑ και του Ιράν θα πρέπει να επαναφέρουν τις διπλωματικές σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έιμπραμς.

Επιπλέον, διεμήνυσε πως «προτιθέμεθα να αποκαταστήσουμε τις διπλωματικές σχέσεις, να συνδράμουμε στη δημιουργία οικονομικής ευημερία και άλλα, αν το Ιράν είναι έτοιμο να φερθεί ως χώρα αντί για πρόκληση» τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε πως επιτευχθεί αυτή η αλλαγή, το καθεστώς κυρώσεων θα τερματιστεί, με τις δύο χώρες να προχωρούν σε εμπορικές συμφωνίες και άμεσες αεροπορικές πτήσεις.

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Ιράν, Έλιοτ Έιμπραμς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK