21:22 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το 2005 και το 2006 είχαν πραγματοποιηθεί οι τελευταίες προεδρικές εκλογές και γενικές εκλογές, αντίστοιχα, στην Παλαιστίνη. Οι διαφωνίες μεταξύ Χαμάς και Φατάχ είχαν απομακρύνει το σενάριο να επαναληφθεί εκλογική διαδικασία, έως σήμερα.

Στη διενέργεια εκλογών συμφώνησαν η Χαμάς και η Φατάχ, του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς. Οι εκλογές θα γίνουν για πρώτη φορά από το 2006, σύμφωνα με το πρακτορείο WAFA, της παλαιστινιακής αρχής που επικαλείται τον γενικό γραμματέα της Φατάχ, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ. 

Σύμφωνα με τον Ρατζούμπ, οι δυο πλευρές έφτασαν σε καθαρή συμφωνία για εκλογές σε διάστημα που δεν θα ξεπεράσει τους έξι μήνες.

«Αναμένουμε μία πρόσκληση από τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για συνάντηση των γενικών γραμματέων των παλαιστινιακών παρατάξεων αν εγκρίνουν τη συμφωνία και να εκδώσουν διάταγμα για τις εκλογές» ανέφερε.

Οι τελευταίες προεδρικές εκλογές και γενικές εκλογές στην Παλαιστίνη είχαν γίνει το 2005 και το 2006, αντίστοιχα. Μετά, οι πιθανότητες για νέες εκλογές συνεχώς απομακρύνονταν καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ Φατάχ και Χαμάς μεγάλωνε. Οι διαφωνίες των δύο πλευρών είχαν καταστήσει σχεδόν αδύνατη τη διενέργεια εκλογών μέχρι σήμερα.

Tags:
εκλογές, Φατάχ, Χαμάς, Παλαιστίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK