07:18 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 01
Βρείτε μας

Η κατάσταση της υγείας του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι είναι ακόμη «πολύ εύθραυστη» και δεν υπάρχουν περιθώρια για δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε στο Sputnik την Πέμπτη εκπρόσωπος του ιδρύματος «Σινεμά για την Ειρήνη» που συνέβαλε στην αεροδιακομιδή του Ναβάλνι από τη Ρωσία στη Γερμανία.

«Ο κ. Ναβάλνι είναι πολύ αδύναμος. Το καθήκον μας να του παρέχουμε αεροδιακομιδή στο Βερολίνο έχει ολοκληρωθεί και επί του παρόντος δεν έχουμε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα σχέδιά μας» είπε εκπρόσωπος του ιδρύματος «Σινεμά για την Ειρήνη».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ασθένησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού στη Ρωσία στις 20 Αυγούστου. Αρχικά υποβλήθηκε σε θεραπεία στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για διασυνοριακή εναέρια μεταφορά, ο 44χρονος μεταφέρθηκε στην κλινική Charite με έδρα το Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αποδείξεις πως ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. Σύμφωνα με το Βερολίνο, τα συμπεράσματα των Γερμανών γιατρών επιβεβαιώθηκαν από εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία.

Αντίθετα, οι δοκιμές που διεξήχθησαν από γιατρούς στη Ρωσία δεν έδειξαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημα του Ναβάλνι, ωθώντας τη Μόσχα να απαιτήσει από τη Γερμανία να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της. Ωστόσο, ακόμη η Ρωσία δεν έχει λάβει κάποια απόδειξη.

Την Τρίτη, ο Ναβάλνι έλαβε εξιτήριο από την κλινική όπου νοσηλευόταν στο Βερολίνο:

«Η κατάσταση του ασθενούς βελτιώθηκε και έλαβε εξιτήριο» γνωστοποίησε η κλινική Charite.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Γερμανία, Ρωσία, δηλώσεις, υγεία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK