21:17 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Έλιοτ Άμπραμς εκτίμησε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι το Ιράν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου.

«Προφανώς, το Ιράν δεν θέλει να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα, δεν θέλει να εγκαταλείψει την υποστήριξη για την τρομοκρατία. Έτσι, κατά την άποψή μας, ο μόνος τρόπος να το κάνουμε είναι αυτό που ονομάζουμε εκστρατεία μέγιστης πίεσης. Πιστεύουμε ότι με αυτήν την πίεση, μόλις τελειώσουν οι εκλογές του Νοεμβρίου, θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Άμπραμς στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Άμπραμς ανέφερε το αποτυχημένο ιρανικό νόμισμα ως παράδειγμα της πίεσης που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ασκήσουν στο Ιράν για να το αναγκάσουν σε διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, ο Άμπραμς δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν εάν η Τεχεράνη επιλέξει να συμπεριφέρεται σαν χώρα και όχι με προκλητικότητα. 

Σε περίπτωση που το Ιράν που το Ιράν αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να τερματίσουν το ισχύον καθεστώς κυρώσεων και οι δύο χώρες μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών και να πραγματοποιήσουν απευθείας πτήσεις.

Tags:
ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, διαπραγματεύσεις, κυρώσεις κατά Ιράν, ΗΠΑ, Ιράν, αμερικανικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK