06:59 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οικισμοί στο Χαλέπι και στο Ιντλίμπ της Συρίας δέχθηκαν επίθεση, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης Αντιτιθέμενων Πλευρών στη Συρία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας την Πέμπτη (24/09).

Ο υποναύαρχος Αλεξάντερ Γκρίνκεβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης Αντιτιθέμενων Πλευρών στη Συρία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ανέφερε την Πέμπτη (24/09) πως εξτρεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ επιτέθηκαν σε οικισμούς στο Χαλέπι και στο Ιντλίμπ

Συγκεκριμένα, ο Γκρίνκεβιτς τόνισε το εξής:

«Έχουμε καταγράψει δύο επιθέσεις εναντίον των οικισμών του Σαρακίκ στην επαρχία του Ιντλίμπ και του Ουρούμ στην επαρχία του Χαλεπίου από τις θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα».

Σημείωσε ότι δεν καταγράφηκαν επιθέσεις από ένοπλες ομάδες που ελέγχονται από την Τουρκία.

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία που πλήττεται από συγκρούσεις.

Μάλιστα, η Ρωσία πραγματοποιεί τακτικά ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα και βοηθά τη Δαμασκό να παρέχει ασφαλή διέλευση για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων.

Επισημαίνεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (γνωστή προηγουμένως ως Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα) έχει απαγορευθεί στη Ρωσία.

Tags:
επίθεση, Ρωσία, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, πόλεμος στη Συρία, Συρία, Ιντλίμπ, Χαλέπι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK