02:45 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στο Πεκίνο για την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αποκαλεί τον νέο ιό ως «ιό της Κίνας» και μάλιστα να ισχυρίζεται πως η Λαϊκή Δημοκρατία μπορεί να έχει «σκόπιμα» διαδώσει την ασθένεια σε όλο τον κόσμο.

Ο πρέσβης της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη αντέδρασε μπροστά στις παρατηρήσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ, Κέλι Κραφτ, που κατηγόρησε την Κίνα πως δεν συνεργάστηκε με τη διεθνή κοινότητα για να νικήσει τον κορονοϊό και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων πανδημιών.

«Ως εδώ» είπε ο πρέσβης Ζανγκ Ζουν μιλώντας σε εικονική σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Πέμπτη.

«Έχετε ήδη δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στον κόσμο» πρόσθεσε ο αξιωματούχος. «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ακούσαμε θορύβους από τις ΗΠΑ που διαφωνούν πολύ με την ατμόσφαιρα αυτής της συνάντησης» συνέχισε ο Ζανγκ, αναφερόμενος στο θέμα της συνάντησης που είναι η παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας.

Απορρίπτοντας τους «αβάσιμους» ισχυρισμούς των ΗΠΑ σχετικά με την υποτιθέμενη ευθύνη της Κίνας για την πανδημία και αποκαλώντας την Ουάσινγκτον ως «εντελώς απομονωμένη» από τη διεθνή κοινότητα με εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 200.000 θανάτους, ο Ζανγκ ρώτησε γιατί «με τις πιο προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες στον κόσμο, οι ΗΠΑ κατέληξαν να έχουν τις περισσότερες μολύνσεις και θανάτους στον κόσμο.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι το να κατηγορείς του άλλους δεν θα λύσει τα δικά της προβλήματα» είπε ο διπλωμάτης, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι διαδίδει έναν «πολιτικό ιό» παραπληροφόρησης, αντιπαράθεσης και διχασμού.

Tags:
Σι Τζινπίνγκ, ΟΗΕ, Ντόναλντ Τραμπ, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK