02:46 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1364)
0 02
Βρείτε μας

Οι νεκροί από κορονοϊό σε ολόκληρο τον πλανήτη αγγίζουν τους 990.000, ενώ τα «ενεργά» κρούσματα της νόσου υπολογίζονται σε εννέα εκατομμύρια.

Ο Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών εκτάκτων αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ακόμη ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν τις ζωές τους από κορονοϊό εάν οι χώρες δεν εντείνουν τη συλλογική μάχη κατά της πανδημίας.

«Ένα εκατομμύριο είναι ένας τρομερός αριθμός και νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτούμε αυτό πριν αρχίσουμε να εξετάζουμε το δεύτερο εκατομμύριο. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για τη διάσωση ζωών, τόσο σε επίπεδο ελέγχου όσο και σε επίπεδο πρόληψης. Το πραγματικό ερώτημα είναι: είμαστε διατεθειμένοι, συλλογικά, να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να αποφύγουμε αυτόν τον αριθμό;» διερωτήθηκε ο αξιωματούχος.

«Αν δεν κάνουμε αυτές τις ενέργειες και δεν συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τη φύση, την κλίμακα και την ένταση της συνεργασίας μας, τότε ναι, θα εξετάσουμε αυτόν τον αριθμό [τους δύο εκατομμύρια νεκρούς] και, δυστυχώς, αυτό το νούμερο μπορεί να γίνει και πολύ υψηλότερο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Μπρους Άηλγουαρντ, ανώτερος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η μετάδοση αντί να βασιζόμαστε αποκλειστικά στα εμβόλια.

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ξεκάθαροι - εάν πεθάνει ακόμη ένα εκατομμύριο ανθρώπων από την COVID-19, δεν θα φταίει το εάν έχουμε ή όχι εμβόλιο. Είναι μια συνάρτηση του αν τοποθετούμε τα εργαλεία, τις προσεγγίσεις και τις γνώσεις που έχουμε σήμερα να δουλέψουμε για να σώσουμε ζωές και να αποτρέψουμε τη μετάδοση. Είναι τόσο απλό» κατέληξε ο ειδικός.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1364)
Tags:
ασθενείς, ασθενής, θάνατος, θάνατοι, κρούσματα, κρούσμα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, νεκροί, νεκρός, νεκρή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK