06:59 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν παρά τα σχέδιά της να αναπτύξει τα δικά της οπλικά συστήματα, δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα (25/9) ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν παρά τα σχέδιά για ανάπτυξη δικών της οπλικών συστημάτων.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Μαδούρο μίλησε για την 15η επέτειο των Επιχειρησιακών Στρατιωτικών Διοικήσεων της Βενεζουέλας, δηλώνοντας ότι η χώρα σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της όπλα και ότι συγκροτείται ήδη ειδικό στρατιωτικό και επιστημονικό συμβούλιο για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

«Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το δικό μας οπλικό σύστημα, ενώ συνεχίζοντας τη συνεργασία με τη Ρωσία, την Κίνα, την Κούβα, το Ιράν και ολόκληρο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε από αυτούς τεχνογνωσία σχετικά με τα όπλα και φυσικά στρατηγική βοήθεια» δήλωσε ο Μαδούρο.

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα έχουν πολύ καλές σχέσεις εδώ και δεκαετίες, με τη Μόσχα να είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές όπλων και στρατιωτικών τεχνολογιών του Καράκας.

Tags:
Ιράν, Κίνα, όπλα, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK