05:54 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τουρίστες που επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης πετούν σκουπίδια στον χώρο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τους «συμμορφώσει», να πακετάρει τα σκουπίδια και να τα στέλνει πίσω στους ιδιοκτήτες.

Το Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης Khao Yai αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω οι επισκέπτες. Το Khao Yai είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και βρίσκεται περίπου 160 χλμ. βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε μια απελπισμένη προσπάθεια να «συμμορφώσουν» τους επισκέπτες του πάρκου, συσκευάζουν τα σκουπίδια που αφήνουν πεταμένα και τα στέλνουν πίσω στους «ιδιοκτήτες» τους.

Τα περισσότερα σκουπίδια είναι πλαστικά μπουκάλια με ποτά και διάφορες σακούλες. Μαζί με τα σκουπίδια, τους στέλνουν και ένα σημείωμα που γράφει: «Ξεχάσατε μερικά από τα υπάρχοντά σας στο Εθνικό πάρκο Khao Yai».

Η κίνηση έρχεται μετά από παρότρυνση του Υπουργού Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης, Varawut Silpa-archa, ο οποίος υπενθύμισε στους επισκέπτες με μια ανάρτηση στο Facebook να μαζεύουν τα σκουπίδια τους πριν την αναχώρησή τους από το πάρκο καθώς μπορεί να κινδυνέψουν ζώα που αναζητούν τροφή. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν δεν το κάνουν, θα βάλει τα σκουπίδια σε ένα κουτί και θα τα επιστρέφει σπίτι τους.

Την επόμενη μέρα, με μια νέα ανάρτηση στο Facebook επιβεβαίωσε την «απειλή» του.

«Τα σκουπίδια που άφησαν οι τουρίστες στο πάρκο είναι τώρα συσκευασμένα σε κουτί. Είναι έτοιμο να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη. Και πάλι, το να πετάτε σκουπίδια στο πάρκο είναι έγκλημα».

Το Εθνικό Πάρκο είχε κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά άνοιξε ξανά την 1η Ιουλίου, για συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών.

Tags:
σκουπίδια, Ταϊλάνδη, εθνικό πάρκο, πρόστιμο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK