09:34 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στην κήρυξη στρατιωτικού νόμου και πλήρη επιστράτευση προχώρησε η Αρμενία, ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης στις εντάσεις στην διεκδικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, την Κυριακή.

«Βάσει της απόφασης της κυβέρνησης, στρατιωτικός νόμος και πλήρης επιστράτευση κηρύσσονται στην Αρμενία. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις μπαίνουν αμέσως σε ισχύ, έπειτα από την επίσημη δημοσίευσή τους. Καλώ όλο το στρατιωτικό προσωπικό να παρουσιαστεί στις κατά τόπος στρατιωτικές υπηρεσίες» έγραψε ο Πασινιάν στο Facebook.

«Ετοιμαστείτε να υπερασπιστείτε την ιερή πατρίδα» έγραψε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. 

Ορκίστηκε στη νίκη ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ορκίστηκε στη νίκη της χώρας του απέναντι στην Αρμενία.

«Την Κυριακή το πρωί, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν στρατιωτικές θέσεις και οικισμούς κατά μήκος της γραμμής επαφής» σημείωσε ο Αλίεφ.

«Πρόκειται για μια ακόμη στρατιωτική πρόκληση από την Αρμενία» συνέχισε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν. «Ως αποτέλεσμα, σημειώθηκαν απώλειες μεταξύ στρατιωτικών και πολιτών του Αζερμπαϊτζάν» ανέφερε ο Αλίεφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε κατάπαυση πυρός κάλεσε το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για την επίλυση της έντασης.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες άμεσα και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η Μόσχα έκανε λόγο για αναφορές που δείχνουν την αύξηση των εντάσεων στην αμφισβητούμενη περιοχή και για τη γνώση στοιχείων για απώλειες ως αποτέλεσμα της τελευταίας βίαιης αντιπαράθεσης, ανέφερε το υπουργείο.

ΟΣΣΑ: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της κατάπαυσης πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Όλες οι πλευρές πρέπει να αποκαταστήσουν την κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρει στο Sputnik η Οργάνωση της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), στο πλαίσιο των εχθροπραξιών.

Η Οργάνωση δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει στην χαλάρωση της έντασης, σημειώνοντας πως η Αρμενία δεν έχει ακόμη έρθει σε επαφή με τον ΟΣΣΑ για βοήθεια.

Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK