07:26 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (159)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανησυχία της για την στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν στην διεκδικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξέφρασε η Γαλλία την Κυριακή και κάλεσε για άμεση αποκλιμάκωση εχθροπραξιών, σύμφωνα με τον γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γαλλία συμμετέχει στην ομάδα του Μινσκ για την εξεύρεση λύσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, του οργανισμού για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη.

«Η Γαλλία ανησυχεί σοβαρά για τις συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και  τις αναφορές για απώλειες, ειδικά μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Καλεί σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και την επανέναρξη του διαλόγου» αναφέρει εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λαβρόφ, εργάζεται εντατικά προκειμένου να ενθαρρύνει όλες τις πλευρές στην κατάπαυση του πυρός, αμέσως μετά τις βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Μετά την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Σεργκέι Λαβρόφ εργάζεται εντατικά για να ενθαρρύνει όλες τις πλευρές στην κατάπαυση πυρός και την έναρξη συνομιλιών» σημείωσε η κ. Ζαχάροβα.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (159)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γαλλία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK