06:23 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
0 20
Βρείτε μας

Για άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας έκανε λόγο, την Κυριακή (27/09), ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, καταδικάζοντας τη βία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε σε άμεση παύση των ένοπλων εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας ότι θα έρθει σύντομα σε επαφή με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το θέμα. 

Συγκεκριμένα, ο Γκουτέρες δήλωσε, την Κυριακή (27/09), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ:

«Ο Γενικός Γραμματέας καλεί τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις μάχες, να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιστρέψουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση. Θα μιλήσει τόσο στον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν όσο και στον πρωθυπουργό της Αρμενίας».

Επίσης, ο Γκουτέρες εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για τη συνέχιση των εχθροπραξιών, καταδικάζοντας τη βία και την ύπαρξη θυμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και άμαχοι.

Τέλος, ο Γκουτέρες αναγνώρισε περαιτέρω τον «σημαντικό ρόλο» των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ, δηλαδή της Γαλλίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ, και κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης να συνεργαστούν μαζί τους για την «επείγουσα επανάληψη του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις».

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
Tags:
Αντόνιο Γκουτέρες, ΟΗΕ, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK