01:00 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
0 01
Βρείτε μας

Η Γερμανία σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να αρνηθεί την πρόσβαση στις ρωσικές προξενικές αρχές στον Αλεξέι Ναβάλνι που νοσηλεύτηκε εκεί.

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν βλέπει λόγο να αρνηθεί στις προξενικές αρχές την επαφή με τον Ρώσο Αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο και πρόσφατα πήρε εξιτήριο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Μαρία Άντεμπαρ τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο Ναβάλνι θα αποφασίσει αν θέλει να λάβει προξενική επίσκεψη.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία, Σεργκέι Νεχάεφ επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες είχαν ζητήσει πρόσβαση των προξενικών αρχών στον Ναβάλνι, αλλά δεν είχαν λάβει ακόμη απάντηση.

«Θέλω να πω για άλλη μια φορά ότι, όπως μπορεί μερικές φορές να διαβάσετε (σε διαφορετικές πηγές), δεν ισχύει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών με κάποιο τρόπο περιόρισε την προξενική πρόσβαση στον Ναβάλνι» δήλωσε η Άντεμπαρ σε συνέντευξη.

Η εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών «ενήργησε σύμφωνα με την κοινή διπλωματική πρακτική».

«Η κυβέρνηση σέβεται αυστηρά τη Σύμβαση της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις. Ο Ναβάλνι έχει το δικαίωμα να δεχθεί προξενική επίσκεψη εάν το θέλει ή όχι» πρόσθεσε.

Ο Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 23 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
Tags:
ρωσικό προξενείο, προξενείο, νοσηλεία, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK