01:58 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τις κατηγορίες της Αρμενίας για κατάρριψη του μαχητικού της από τουρκικό F-16, ο Αζέρος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι τα μαχητικά της Τουρκικής Αεροπορίας δεν εμπλέκονται στις στρατιωτικές συγκρούσεις.

«Η απάντηση του Μπακού στην επίθεση του Γιερεβάν ήταν επαρκής» δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως «τεταμένη».

Μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, ο Αλίγιεφ τόνισε ότι μέχρι στιγμής 11 Αζέροι πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Αναγκαστήκαμε να δώσουμε επαρκή απάντηση στον επιδρομέα και να προστατεύσουμε το έθνος μας, τον λαό και τα εδάφη μας» υπογράμμισε ο Αζέρος Πρόεδρος.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες της Αρμενίας ότι η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στρατιωτικά στην τωρινή κλιμάκωση, υποστήριξε ότι ο ρόλος της Άγκυρας στην περιοχή είναι κυρίως «σταθεροποιητικού» χαρακτήρα και δεν έχει άμεση εμπλοκή υπέρ οποιουδήποτε από τα δύο μέρα.

«Η Τουρκία μάς παρέχει ηθική υποστήριξη και ευχαριστούμε την τουρκική κυβέρνηση για την αλληλεγγύη και τη στήριξή της» σχολίασε.

Για την ανακοίνωση του αρμενικού Υπουργείου Άμυνας ότι αρμενικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 πάνω από τον εναέριο χώρο της Αρμενίας, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν είπε ότι δεν γνώριζε κάτι.

«Πληροφορήθηκα γι' αυτό από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Τα F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας δεν εμπλέκονται έτσι και αλλιώς με τις στρατιωτικές συγκρούσεις» επισήμανε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Μπακού σε διαπραγματεύσεις.

Tags:
Άγκυρα, Τουρκία, Μπακού, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ιλχάμ Αλιγέφ, Αζερμπαϊτζάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK