09:03 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε ακόμη μια φορά μήνυμα προς την Άγκυρα ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η διάσωση της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας τόσο της Ευρώπης όσο και των Ευρωπαίων πολιτών της Κύπρου είναι ο στόχος της Λευκωσίας κατά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. 

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως είναι κρίσιμο το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και αν έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως δεν έχει διαφοροποιηθεί οτιδήποτε. 

Κληθείς να απαντήσει για το αν θα ζητηθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για να δώσει και τη συγκατάθεσή της η Κύπρος για κυρώσεις για τη Λευκορωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις.

«Αυτοσκοπός είναι να ανταποκρίνονται προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ οι υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας και αυτό πρέπει επιτέλους να επικρατήσει» τόνισε.

Σε ερώτηση αν είναι σε γνώση της Λευκωσίας κάποιες φόρμουλες που επεξεργάζεται η Προεδρία της ΕΕ, όπως να επιβληθούν κυρώσεις προς την Τουρκία, αλλά να επιβληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο αν δεν συμμορφωθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν γνωρίζει κάτι.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
Tags:
κυρώσεις, Τουρκία, Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK