01:57 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (124)
0 01
Βρείτε μας

Προ ημερών, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν που βρέθηκε στη Λιθουανία, τόνισε ότι η Γαλλία δεν αναγνωρίζει τον Λουκασένκο ως Πρόεδρο της Λευκορωσίας.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία δεν αναγνωρίζει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως Πρόεδρο της Λευκορωσίας και τον κάλεσε να ξεκινήσει διάλογο με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

«Δεν αναγνωρίζουμε την εκλογή του Προέδρου Λουκασένκο. Τον καλούμε να αρχίσει διάλογο με τους ανθρώπους του, χωρίς καμία ανάμειξη της Ανατολής ή της Δύσης. Καταδικάζουμε τα γεγονότα που σημειώνονται καθημερινά στη χώρα, εννοώ την εξάλειψη των δημοκρατικών διαδικασιών και της βίας κατά της αντιπολίτευσης» ανέφερε η Μέρκελ μιλώντας στη Βουλή.

Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι θα συναντηθεί με την αντιπολιτευόμενη και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στη Λιθουανία, οι σύμμαχοί της δήλωσαν ότι θα έχει συνομιλίες και με τη Μέρκελ.

«Τότε θα συναντηθώ με την αντιπολιτευόμενη Τιχανόβσκαγια. Μπορώ να πω ότι θαυμάζω γενναίες γυναίκες που διαμαρτύρονται για μία ζωή χωρίς διαφθορά» ανέφερε η Μέρκελ.

Ο Λουκασένκο έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη πως οι διαμαρτυρίες στη Λευκορωσία κατευθύνονται από την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Λιθουανία και την Τσεχία. Από τη Λιθουανία όπου βρέθηκε προ ημερών, ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν αναγνωρίζει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (124)
Tags:
Λευκορωσία, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK