12:42 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για τον ρόλο της Τουρκίας μίλησε, μεταξύ άλλων στο Sputnik, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

Η στρατιωτική κλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κυρίως ο ρόλος της Τουρκίας σε αυτήν την κατάσταση «ρίχνει λάδι στη φωτιά» στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών, πλαισιώνοντας τη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντιμίρ Τσιζόφ.

«Φυσικά η κλιμάκωση της  έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ -και ιδιαίτερα ο ρόλος της Τουρκίας- προσθέτει λάδι στη φωτιά» δήλωσε ο Τσιζόφ σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Όταν ρωτήθηκε εάν η ΕΕ μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Εξαρτάται από το επίπεδο πολιτικής βούλησης. Υπάρχουν 27 χώρες στην ΕΕ, και ορισμένες από αυτές είναι πιο αποφασιστικές και ίσως πιο ειλικρινείς στην υπεράσπιση των συμμάχων τους -Ελλάδα και Κύπρο- ενώ άλλες το κάνουν μάλλον τυπικά».

Ο Τσιζόφ δεν έκανε υποθέσεις σχετικά με το αν η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών της ΕΕ στις 1-2 Οκτωβρίου θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την Τουρκία.

«Νομίζω ότι δεν αξίζει να μαντέψω. Εξάλλου, αναμένονταν αποφάσεις μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των κρατών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από πολύ καιρό, στις 21 Σεπτεμβρίου. Αλλά δεν μπορούσαν να τις αποδεχθούν. Ας δούμε τι θα συμβεί σε επίπεδο ηγετών» είπε χαρακτηριστικά.

Tags:
ΕΕ, Αρμενία, Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία, Ανατολική Μεσόγειος, Βλαντίμιρ Τσιζόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK