01:31 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το 2019, ο οργανισμός ενέργειας της Δανίας εξέδωσε άδεια για την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2. Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευαστικών εργασιών έχει ολοκληρωθεί.

Ο οργανισμός ενέργειας της Δανίας έδωσε άδεια στην Nord Stream 2 AG για τη λειτουργία του αγωγού στην υφαλοκρηπίδα της χώρας. 

«Η Nord Stream 2 AG έχει λάβει άδεια λειτουργίας για τους αγωγούς Nord Stream 2 στην υφαλοκρηπίδα της Δανίας. Η άδεια έχει χορηγηθεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις» ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. 

Οι συνθήκες αναμένεται να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος κατασκευάζεται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Αρκετοί πολιτικοί στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν πρόσφατα εκκλήσεις για διακοπή ή ακόμη και τερματισμό του έργου Nord Stream 2 λόγω της φερόμενης δηλητηρίασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι. Ωστόσο, μέσα στον Σεπτέμβρη, η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε κατά της πολιτικοποίησης του έργου μέσω της υπόθεσης Ναβάλνι, ο οποίος φέρεται να δηλητηριάστηκε μέσω του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ.

Η Ουάσινγκτον έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να πείσει την ΕΕ να εγκαταλείψει το έργο, υποστηρίζοντας ότι ο αγωγός έχει ως στόχο να εξαρτήσει την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο. Η Ρωσία, με τη σειρά της, έχει τονίσει ότι ο Nord Stream 2 είναι ένα καθαρά οικονομικό σχέδιο που δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.

Ο Nord Stream 2 είναι ένα συλλογικό έργο 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Gazprom της Ρωσίας, της Uniper της Γερμανίας και του Wintershall, του OMV της Αυστρίας, της Engie της Γαλλίας και του ολλανδικού ενεργειακού ομίλου, Royal Dutch Shell.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΑΟΖ, ΕΕ, Δανία, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, Ρωσία, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK