06:46 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
0 10
Βρείτε μας

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αναπτύχθηκε πάνω στη δοκιμασμένη και πραγματική πλατφόρμα των ανθρώπινων αδενοϊών» δήλωσε ο Σεργκέι Τσαρένκο.

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που βασίζονται σε νέες πλατφόρμες, όπως ο αδενοϊκός φορέας σε μαϊμούδες ή MRNK, για την πρόκληση ανοσίας, θα πρέπει να εξετάζονται για πιθανές μακροχρόνιες συνέπειες όταν περάσουν από την τρίτη φάση των δοκιμών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής γιατρό για την αναισθησιολογία στο Νοσοκομείο 52 της Μόσχας, Σεργκέι Τσαρένκο.

«Πιστεύουμε ότι τα νέα εμβόλια που βασίζονται σε νέες πλατφόρμες πρέπει να ελέγχονται για μακροχρόνιες συνέπειες ακόμα και αν ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των δοκιμών» δήλωσε ο Τσαρένκο, καθώς η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επέκτεινε την έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο καθηγητής τόνισε τους κινδύνους που συνδέονται με τη μέθοδο ανάπτυξης αυτού του εμβολίου, βάσει πρόσφατων περιστατικών.

«Η ετήσια συχνότητα εμφάνισης της εγκάρσιας μυελίτιδας εκτείνεται από 1,34 έως 4,60 ανά εκατομμύριο. H πιθανότητα να έχουμε δύο υποθέσεις εγκάρσιας μυελίτιδας σε δοκιμή του AstraZeneca, που είναι αυτό που φέρεται να συνέβη είναι μικρότερη από 1 στις 22.000 (0,00495%)» υπογράμμισε ο Τσαρένκο, επισημαίνοντας ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αναπτύχθηκε πάνω στη δοκιμασμένη και πραγματική πλατφόρμα των ανθρώπινων αδενοϊών.

Οι δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca ξεκίνησαν και πάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, αλλά οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει ακόμα έγκριση για την επανέναρξή τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές, ότι η FDA διεύρυνε την έρευνα για τις πιθανές αρνητικές παρενέργειες του εμβολίου μετά το «πάγωμα» των δοκιμών στη Βρετανία στις αρχές Σεπτεμβρίου, διότι εθελοντής ανέπτυξε νευρολογικά συμπτώματα. Αργότερα, ένας ακόμα εθελοντής εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα, μια νευρολογική διαταραχή που προκαλείται από φλεγμονή μέρος του νωτιαίου μυελού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
Tags:
COVID-19, γιατρός, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK