00:40 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι της Amazon έχουν μολυνθεί από κορονοϊό συνολικά από την 1η Μαρτίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους.

Η Amazon, o κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/10) ότι 19.816 εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ μολύνθηκαν από κορονοϊό την περίοδο από την 1η Μαρτίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία έχει αναπτύξει δικό της σύστημα εντοπισμού των μολύνσεων και διεξάγει «χιλιάδες τεστ την ημέρα».

Σημειώνεται πως το ποσοστό μολύνσεων από κορονοϊό μεταξύ των εργαζομένων στην Amazon ανέρχεται σε 1,44%, ενώ για το σύνολο του πληθυσμού των ΗΠΑ το ποσοστό είναι 2,06% σύμφωνα με μετρήσεις του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπνκινς ενώ στον αριθμό δεν περιλαμβάνεται το εποχικό προσωπικό της εταιρείας και όσοι εργαζόμενοι ενδέχεται να μολύνθηκαν εκτός εργασίας.

Στην αρχή της πανδημίας, εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας και είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από τις αποθήκες ζητώντας καλύτερα μέτρα προστασίας από τον νέο ιό. Στο μεταξύ, η Amazon είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις επειδή μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει πόσοι εργαζόμενοί της έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.

«Η Amazon επέτρεψε στην COVID-19 να εξαπλωθεί σαν σκόνη στις εγκαταστάσεις της, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται εκεί, καθώς και των οικογένειών τους, των γειτόνων τους και των φίλων τους» αναφέρει η Ντάνια Ραχέντρα επικεφαλής της Athena, μιας κολεκτίβας οργανώσεων κατά της Amazon.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει ότι έχει διανείμει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μάσκες στους εργαζομένους της και ότι έχει λάβει μια σειρά μέτρων.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK