15:23 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (157)
0 0 0
Βρείτε μας

Την 1η Οκτωβρίου, η Ρωσία και η Γαλλία δήλωσαν ότι ξένοι μαχητές από τη Λιβύη και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστικών ομάδων, μεταφέρθηκαν για να συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει τη στρατιωτική κλιμάκωση, προτρέποντας σε διάλογο.

Το Γερεβάν είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα (2/10) η κυβέρνηση της Αρμενίας.

«Καθώς η επίθεση εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα συνεχίσει να λαμβάνει τη σθεναρή και αποφασιστική απάντησή μας είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις χώρες του ΟΑΣΕ για την αποκατάσταση ενός καθεστώτος εκεχειρίας βάσει των συμφωνιών του 1994-95» αναφέρει tweet για λογαριασμό της αρμένικης κυβέρνησης.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει την προθυμία της να μεσολαβήσει στην οργάνωση επαφών σχετικά με τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

«Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα παροχής πλατφόρμας της Μόσχας για την οργάνωση κατάλληλων επαφών, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας» είχε αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στις 30/9.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (157)
Tags:
εκεχειρία, πόλεμος, Καύκασος, Αζερμπαϊτζάν, ΟΑΣΕ, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK