19:23 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση σήμερα (2/10) ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στη Λευκορωσία αποτελεί δείγμα αδυναμίας της Ένωσης.

Ως δείγμα αδυναμίας βλέπει το Κρεμλίνο τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Λευκορωσίας όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ

Οι ηγέτες της Ένωσης, συνέταξαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έναν κατάλογο Λευκορώσων στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις.  Ο κατάλογος περιλαμβάνει περίπου 40 άτομα, αλλά όχι τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Λουκασένκο μπορεί να προστεθεί στον κατάλογο εάν δεν καταφέρει να ξεκινήσει «πολιτικό διάλογο με τον λαό».

«Ξέρετε, έχουμε μια πολύ αρνητική στάση στην πολιτική κυρώσεων εν γένει. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι μάλλον μια εκδήλωση αδυναμίας, όχι εξουσίας» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. Παράλληλα, η συμπερίληψη του Λουκασένκο στον κατάλογο κυρώσεων θα κλείσει, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, την πόρτα για την πιθανότητα επαφών με τη χώρα.

«Αυτό σίγουρα θα στερήσει στην ΕΕ τη δυνατότητα να διατηρήσει διάλογο με τη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης των θεμάτων που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Tags:
Εμανουέλ Μακρόν, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κυρώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Λευκορωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ, Κρεμλίνο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK