13:13 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (161)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη, το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τρία μαχητικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν είχαν καταρριφθεί. Ωστόσο, το Μπακού αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την κατάρριψη ελικοπτέρου των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Το ελικόπτερο φέρεται να χτυπήθηκε την 1η Οκτωβρίου, από τις δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το βίντεο δείχνει μια τεράστια μπάλα φωτιάς να πέφτει στο έδαφος και στη συνέχεια πυκνό καπνό και εκρήξεις να σημειώνονται στο σημείο της πτώσης.

Την Κυριακή (27/9), Γερεβάν και Μπακού κατηγόρησαν το ένα το άλλο για στρατιωτικές προκλήσεις στην αμφισβητούμενη αποσχισμένη δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την ίδια ημέρα, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η Αρμενία κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση. Το Αζερμπαϊτζάν είπε αρχικά ότι δεν είχε τέτοια ανάγκη, αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη και κήρυξε μερικό στρατιωτικό νόμο και μερική επιστράτευση.

Οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και ορισμένα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Γαλλίας των ΗΠΑ και άλλων, προέτρεψαν τα μέρη να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός, χωρίς μέχρι στιγμής απτά αποτελέσματα. Η Τουρκία είπε ότι θα παρέχει στο Αζερμπαϊτζάν οποιαδήποτε υποστήριξη ζητήσει.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (161)
Tags:
βίντεο, Καύκασος, πόλεμος, πτώση, ελικόπτερο, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK