06:46 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (163)
0 0 0
Βρείτε μας

Μαίνονται οι συγκρούσεις στον Νότιο Καύκασο, στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Πλήθος βίντεο αναρτώνται στο διαδίκτυο που δείχνουν χτυπήματα και συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες αλληλοκατηγορούνται για την έναρξη της στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Το κέντρο πληροφοριών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δημοσίευσε πλάνα από μια φερόμενη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν σε πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού μιας γέφυρας που συνδέει την Αρμενία με την αποσχισμένη περιοχή.

Το βίντεο ασφαλείας δείχνει τα οχήματα να ταξιδεύουν κατά μήκος του δρόμου προς τη γέφυρα λίγο πριν χτυπήσει κάποιου είδους βόμβα που φαίνεται να είναι είτε βλήμα πυροβολικού είτε πύραυλος. Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, η έκρηξη προκαλεί πυκνό καπνό και πιθανώς την καταστροφή της γέφυρας.

Σύμφωνα με μια ανάλυση των αρμενικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για το βλήμα που έπληξε τη γέφυρα, μπορεί να ήταν ένας ισραηλινός πύραυλος ευρείας κλίμακας. 

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Από την πλευρά του το Μπακού δεν έχει σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (163)
Tags:
βίντεο, Καύκασος, Αζερμπαϊτζάν, γέφυρα, βομβαρδισμοί, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK