06:41 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις ευχαριστίες του για την ισχυρή στήριξη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, τόσο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την ισχυρή στήριξη, όσο και στους υπόλοιπους ηγέτες για «τη συμπαράσταση και την αποφασιστικότητα» όσον αφορά την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας του. Όπως τόνισε, αυτά τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, όσον αφορά την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Συνόδου ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η συζήτηση δεν ήταν εύκολη, όπως εύκολη δεν ήταν ούτε η κατάληξη σε ομόφωνη απόφαση.

«Δεν ήταν εύκολη η συζήτηση και η κατάληξη σε ομόφωνη απόφαση».

Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της Συνόδου, αφού στο κείμενο των συμπερασμάτων καλεί την Τουρκία, μεταξύ άλλων σε αποφυγή μονομερών ενεργειών από πλευράς της Άγκυρας και καθιστά σαφές πως προκειμένου να δρομολογηθεί θετικό πολιτικό θεματολόγιο ΕΕ-Τουρκίας θα πρέπει να τερματισθούν οι παράνομες ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα «καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας» και την καλεί να αποδεχθεί την πρόσκληση της Κύπρου να συμμετάσχει σε διάλογο για την οριοθέτηση των μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας θαλασσίων ζωνών βάσει του διεθνούς δικαίου.

Tags:
κυρώσεις κατά Τουρκίας, Τουρκία, Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Σύνοδος Κορυφής, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK