05:37 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1396)
0 21
Βρείτε μας

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσαν την Παρασκευή ότι ο ΠΟΥ θα εξετάσει αναφορές οξείας νεφρικής βλάβης σε μερικούς ασθενείς με COVID-19 που έλαβαν Remdesivir.

Το φάρμακο αναπτύχθηκε για τη θεραπεία σοβαρών συμπτωμάτων λοίμωξης από κορονοϊό από την αμερικανική εταιρεία Gilead Sciences και έχει ήδη εγκριθεί για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Νωρίτερα σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε ότι εξετάζει αναφορές οξείας νεφρικής βλάβης σε μερικούς ασθενείς που έλαβαν Remdesivir.

Διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη αποδειχθεί εάν υπάρχει σχέση μεταξύ της βλάβης στα νεφρά και του φαρμάκου.

«Δεν έχω ακούσει συγκεκριμένα για αυτήν τη συγκεκριμένη έκθεση από τον ΕΜΑ, αλλά μπορούμε σίγουρα να το ερευνήσουμε» δήλωσε ο Σούμια Σουαμινάθαν επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Εμίρ Κουκ, διευθυντής προδιαγραφών και νομικής εναρμόνισης του ΠΟΥ, δήλωσε ότι ο οργανισμός θα είναι σε επαφή με τον EMA κατά τις δοκιμές του φαρμάκου, το οποίο είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο για επείγουσα θεραπεία στην Ευρώπη.

«Είμαστε σε πολύ στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και παρακολουθούμε κάθε έρευνα που κάνουν. Απ' όσο καταλαβαίνω, αυτή η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αλλά θα είμαστε σε επαφή και θα διασφαλίσουμε ότι θα ενημερωνόμαστε και θα συμμορφωνόμαστε με τις δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη » δήλωσε.

Το Remdesivir φέρεται να μειώνει τον χρόνο ανάρρωσης των ασθενών με COVID-19.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1396)
Tags:
ασθενείς, νεφρό, βλάβη, κορονοϊός, Remdesivir, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK