07:38 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1387)
0 01
Βρείτε μας

Οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας στη Βρετανία καλούνται να κάνουν το τεστ κάθε εβδομάδα και οι τρόφιμοι κάθε 28 μέρες. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στα αποτελέσματα καθιστούν αδύνατο να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

Οι οίκοι ευγηρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα τεστ κορονοϊού καθώς τα αποτελέσματα αργούν πάνω από τρεις εβδομάδες να βγουν και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό διασποράς του ιού, δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι θα έκαναν τεστ για τον κορονοϊό κάθε εβδομάδα και οι ηλικιωμένοι κάθε 28 μέρες ώστε να υπάρχει γρήγορος εντοπισμός πιθανών νέων κρουσμάτων.

Όμως, τα αποτελέσματα αργούν πάρα πολύ να βγουν και όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι «τα πράγματα απλά θα χειροτερέψουν». 

Η καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των τεστ στα γηροκομεία απλά προστίθεται σε μια μακρά λίστα με καθυστερήσεις που άρχισε μερικές μέρες πριν στην χώρα καθώς διαπιστώνονται ελλείψεις.

Πολλοί Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκόμων και των γιατρών, παραπονέθηκαν ότι δεν μπόρεσαν να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, ενώ άλλοι χρειάστηκε να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να μάθουν αν έχουν μολυνθεί από τον ιό. 

Ο καθηγητής Μάρτιν Γκριν, διευθύνων σύμβουλος της Care England, δήλωσε πως κατανοεί ότι μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις, αλλά αν είναι να περιοριστεί η διάδοση του ιού, τα γηροκομεία χρειάζονται τα αποτελέσματα μέσα σε μερικές μέρες κι όχι εβδομάδες.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου κάποια γηροκομεία δεν λαμβάνουν καν τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας πριν χρειαστεί να κάνουν το τεστ ξανά» τόνισε.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), τα κρούσματα κορονοϊού στους οίκους ευγηρίας αυξήθηκαν πάνω από 6 φορές από τις 11 Σεπτεμβρίου που καταγράφηκαν 36 κρούσματα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου που εντοπίστηκαν 228 κρούσματα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1387)
Tags:
Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, τεστ, γηροκομείο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK