19:56 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 23
Βρείτε μας

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει ότι θα καλωσόριζε ειδικούς από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων να συνεργαστούν με Ρώσους συναδέλφους τους στην υπόθεση της δήθεν δηλητηρίασης του Ναβάλνι.

Θα είναι αδύνατον να αποφευχθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν ο ΟΑΧΟ επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του γερμανικού στρατού για τις υποψίες δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Αν τα αποτελέσματα των γερμανικών, σουηδικών και γαλλικών εργαστηρίων επιβεβαιωθούν, θα υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Μάας, σε συνέντευξή του.

«Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτή την περίπτωση οι κυρώσεις θα είναι αδύνατον να αποφευχθούν» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις κατά του έργου του Nord Stream 2, ο Μάας δήλωσε ότι «κάποιος πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι συμπεράσματα μπορούν να βγουν από την υπόθεση Ναβάλνι. Πάνω από 100 ευρωπαϊκές εταιρείες εμπλέκονται στο έργο του αγωγού, οι μισές από τη Γερμανία. Πολλοί Ευρωπαίοι εργάτες θα μπορούσαν να πληγούν από το πάγωμα της κατασκευής».

Την Πέμπτη, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι θα καλωσόριζε μία κοινή έρευνα από ειδικούς του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων και από τη Ρωσία σε σχέση με την υπόθεση «δηλητηρίασης» του Ναβάλνι. Προηγουμένως, η Μόσχα είχε επικρίνει την πρόβλεψη του οργανισμού για τεχνική στήριξη στο Βερολίνο σχετικά με την υπόθεση, χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας και ανέφερε ότι αξίζει να υπενθυμιστεί ότι «μιλάμε για γεγονότα που συνέβησαν όχι στη Γερμανία, αλλά στη Ρωσία».

Την εβδομάδα που πέρασε, ο Ναβάλνι κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρόεδρο Πούτιν για τη δηλητηρίασή του, λέγοντας ότι δεν έχει «καμία άλλη εκδοχή» για το τι μπορεί να του συνέβη. Το Κρεμλίνο απάντησε αποκαλύπτοντας ότι η Μόσχα έχει πληροφορίες πως ο Ναβάλνι συνεργάζεται με τη CIA και είχε λάβει παλαιότερα οδηγίες.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
κυρώσεις, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK