09:08 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Η νέα ανάφλεξη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στην αμφισβητούμενη περιοχή συνεχίζεται από την Κυριακή, όταν Γερεβάν και Μπακού αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός του 1984.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δημοσίευσε βίντεο που φέρεται να δείχνει επίθεση κατά στρατιωτικού εξοπλισμού των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει τεταμένη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η εχθρική δραστηριότητα του αντιπάλου σε διαφορετικές κατευθύνσεις στο μέτωπο, αντιμετωπίστηκε και έπεσε πάνω τους ένα συντριπτικό χτύπημα. Οι μάχες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του μετώπου» αναφέρεται.

Παρότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανήκει de jure στο Αζερμπαϊτζάν, το 1991, οι Αρμένιοι κάτοικοι που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού, ανακήρυξαν ανεξαρτησία και αποζητούν έκτοτε διεθνή αναγνώριση.

Με τη νέα κλιμάκωση, η Αρμενία και η αποκαλούμενη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και προχώρησαν σε πλήρη κινητοποίηση των δυνάμεών τους. Το Αζερμπαϊτζάν, από την πλευρά του, κήρυξε μερικό στρατιωτικό νόμο και λίγο αργότερα ανακοίνωσε μερική κινητοποίηση. Και οι τρεις πλευρές έχουν αναφέρει θύματα από τις εχθροπραξίες.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, βίντεο, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK