09:15 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Αίγυπτος συνεχίζει να κρατά καλά τα μυστικά της παρά και την πρόσφατη ανακάλυψη 59 καλοδιατηρημένων σαρκοφάγων άνω των 2.700 χρόνων.

Οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν 59 καλοσυντηρημένες σαρκοφάγους ηλικίας έως 2.700 ετών, με πολλές πιθανότητες να ανήκουν στον ίδιο χώρο, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χαλίντ Αλ - Ανάνι.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε την ανακάλυψη 59 ξύλινων σαρκοφάγων διατηρημένες σε άριστη κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός σε παρουσίαση στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τρεις άξονες ύψους 10-12 μέτρων, όπου τα ξύλινα φέρετρα στοιβάζονται το ένα πάνω από το άλλο στην εκτεταμένη νεκρόπολη της Σακκάρα νότια του Καΐρου.

Οι εν λόγω σαρκοφάγοι περιέχουν μούμιες από Φαραώ, ιερείς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τον 7ο αιώνα π.Χ., όταν η 26η δυναστεία του Νέου Βασιλείου κυβέρνησε την Αίγυπτο, εξήγησε ο ίδιος

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Σακκάρα ήταν ένας ιερός χώρος για τους αρχαίους Αιγύπτιους, όπου οι ευγενείς θάβονταν για χιλιετίες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν πολλές ακόμη ανακαλύψεις.

Tags:
ανακάλυψη, αρχαιολογική ανακάλυψη, Κάιρο, βίντεο, σαρκοφάγος, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK