05:51 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο άνθρωποι, ένας αγνοούμενος και πολλές καταστροφές είναι το αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων σε Γαλλία και Ιταλία.

Οι μεγάλες βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην νοτιοανατολική Γαλλία και την βορειοδυτική Ιταλία έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο Ιταλών. 

Παράλληλα, 21 από τους 22 ανθρώπους οι οποίοι ήταν αγνοούμενοι στην Ιταλία εντοπίστηκαν στην Γαλλία και μεταφέρονται με ελικόπτερα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

Να σημειωθεί πως ένας 53χρονος πυροσβέστης έχασε την ζωή του στην Ιταλία κατά την διάρκεια επιχείρησης, ένας 36χρονος πνίγηκε όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού.

Ακόμη ένας οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ποταμό μέχρι στιγμής αγνοείται.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της περιοχής του Πιεμόντε, οι βροχοπτώσεις είναι οι σφοδρότερες από το 1994, οπότε και 70 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες του Πάδου και του Τάρανο.

Οι βροχές που χτύπησαν χθες το απόγευμα την βορειοδυτική Ιταλία προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφές αλλά και ζημίες σε κτίρια και υποδομές, κυρίως γέφυρες.

Αρκετοί δρόμοι καταστράφηκαν με αποτέλεσμα να απομονωθούν χωριά σε περιοχές δυτικά του Μιλάνου.

Tags:
αγνοούμενοι, νεκροί, πλημμύρα, καταιγίδα, βροχές, βροχή, Ιταλία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK