20:15 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πιστεύει πως η Βρετανία μπορεί να αποδεχθεί ένα Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία, όπως δήλωσε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «μπορεί να ευημερήσει» σε περίπτωση που οι τρέχουσες εμπορικές διαπραγματεύσεις μετά το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση λήξουν χωρίς συμφωνία μόλις λήξει η μεταβατική περίοδος στις 31 Δεκεμβρίου.

«Νομίζω ότι μπορούμε να ευημερεύσουμε υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό  BBC.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο «ανέχτηκαν αρκετά» να τους «λένε ότι θα ήταν αδύνατο ή απαράδεκτο» για το Ηνωμένο Βασίλειο να ευδοκιμήσει χωρίς εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

«Δεν θέλω το αποτέλεσμα τύπου Αυστραλίας-ΠΟΕ, ιδιαίτερα, αλλά μπορούμε περισσότερο από αυτό να ζήσουμε», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, ο οποίος το Σάββατο συζήτησε την τρέχουσα διαπραγμάτευση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι ελπίζει ότι και τα δύο μέρη θα μπορούσαν να επιλύσουν δύσκολα ζητήματα και να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε απολύτως σοβαροί όσον αφορά την ανάγκη ελέγχου των δικών μας νόμων και των δικών μας κανονισμών και, ομοίως, πρέπει να κατανοήσουν τον επαναπατρισμό της βρετανικής αλιείας που χάθηκε το 1973», είπε.

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Brexit, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK