04:38 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 10
Βρείτε μας

Επίθεση της Αρμενίας κοντά σε περιοχές του Μπακού κατήγγειλε, την Κυριακή (04/10), το Αζερμπαϊτζάν, αλλά το Γερεβάν το χαρακτήρισε ως «άλλο ένα ψέμα».

Οι συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συνεχίζονται με αφορμή την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και έτσι ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Χικμέτ Χατζίγεφ, κατήγγειλε πως το Γερεβάν επιτέθηκε σε οικισμούς κοντά στο Μπακού, με την Αρμενία να το διαψεύδει. 

Συγκεκριμένα, ο Χατζίγεφ έγραψε, την Κυριακή (04/10), στο Twitter: 

«Αρμενικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού του Αζερμπαϊτζάν και μη στρατιωτικών υποδομών. Γκάντζα: Τέσσερις πύραυλοι συν Smerch με πυρομαχικά διασποράς. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη. Περιοχή Κίζι και Αμπσερόν: Δύο πύραυλοι μεσαίας εμβέλειας 300 χιλιομέτρων ο καθένας. Μινγκατσεβίρ: Δύο πύραυλοι. Δεξαμενή νερού και μονάδα παραγωγής ενέργειας».

​Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αζερμπαϊτζάν για την επίθεση, με την εκπρόσωπο Τύπου, Σουσάν Στεπανιάν, να γράφει στο Facebook πως πρόκειται για «ένα άλλο ψέμα».

Η ίδια πρόσθεσε το εξής:

«Δεν εκτοξεύθηκαν πυρά από την περιοχή της Αρμενίας προς το Αζερμπαϊτζάν».

Πώς κλιμακώθηκε η ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αλληλοκατηγορήθηκαν για κλιμάκωση της έντασης.

Στην Αρμενία επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση και έτσι οι άνδρες από 18 έως 55 ετών απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, μερικό στρατιωτικό νόμο σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και μερική επιστράτευση.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας που είναι συμπρόεδροι της Ομάδας του Μινσκ υπό τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κάλεσαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και συνέχιση των διαβουλεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
πόλεμος, επίθεση, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK