07:03 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1404)
0 22
Βρείτε μας

Με το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» θέλει να εμβολιαστεί ο Νικολάς Μαδούρο, όπως αποκάλυψε την Κυριακή (04/10, τοπική ώρα), και ευχήθηκε περαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο, παρόλα αυτά, χαρακτήρισε «εχθρό της Βενεζουέλας».

Ο Νικολάς Μαδούρο, Πρόεδρος της Βενεζουέλας, εξέφρασε την πρόθεσή του να εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19 με το «Sputnik V» ενώ, την Κυριακή (04/10, τοπική ώρα), ευχήθηκε περαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τον χαρακτήρισε ως «εχθρό» του έθνους του. 

«Μόλις αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός, θα εμβολιαστώ με το "Sputnik V"»

Ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης για υγειονομικά ζητήματα, ανέφερε ότι ο γιος και η αδελφή του θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές του ρωσικού «Sputnik V», το οποίο καταχωρίστηκε στις 11 Αυγούστου ως το πρώτο εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο Μαδούρο είπε στην προαναφερθείσα συνάντηση, που μεταδόθηκε μέσω Twitter, το εξής:

«Κατά τη διάρκεια αυτής της κλινικής φάσης, ο γιος μου, Νίκολας Ερνέστο Μαδούρο Γκέρα, με πληροφόρησε για την απόφασή του να εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο και να συμμετάσχει στις δοκιμές. Ακόμα, και η μεγαλύτερη αδελφή μου, Μαρία Τερέζα Μαδούρο, αναισθησιολόγος, μου είπε επίσης ότι θα χρησιμοποιούσε το ρωσικό εμβόλιο».

Έπειτα, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Μόλις αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός, θα το κάνω πρώτος».

Πάντως, την Παρασκευή (02/10), η Βενεζουέλα έλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων του «Sputnik V», καθώς 2.000 άνθρωποι θα λάβουν μέρος στις κλινικές δοκιμές.

«Εκφράζουμε την ανθρώπινη αλληλεγγύη μας»

Κατά την ίδια συνάντηση, ο Μαδούρο αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος νοσεί από την ασθένεια COVID-19, και εξέφρασε τα περαστικά του.

Χαρακτηριστικά, ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος τόνισε:

«Δεν θέλουμε κανένα άτομο να μολυνθεί (σ.σ. από τον κορονοϊό), εκφράζουμε την ανθρώπινη αλληλεγγύη μας προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος είναι εχθρός της Βενεζουέλας, αλλά θέλουμε να γίνει καλά».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1404)
Tags:
Sputnik V, Ντόναλντ Τραμπ, εμβόλιο, πανδημία, κορονοϊός, Ρωσία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK