06:07 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (205)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκαν, την Κυριακή (04/10), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ, που είναι ο επικεφαλής της -αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ- Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε, την Κυριακή (04/10), στην Κωνσταντινούπολη, με τον επικεφαλής της -αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ- Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA), Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. 

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν αποκαλύφθηκαν τα θέματα που συζήτησαν οι δύο άνδρες, περίπου έναν μήνα μετά την προηγούμενη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή (02/10), ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, συζήτησε τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη με τον Τούρκο πρέσβη, Μεχμέτ Σαμσάρ.

Αμφότεροι τόνισαν τη σημασία να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν η κρίση στη Λιβύη βάσει των αντίστοιχων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ και της απόφασης που εγκρίθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο.

Επισημαίνεται πως ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να παραδώσει την εξουσία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (205)
Tags:
Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη, Φαγέζ αλ Σάρατζ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK