02:34 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη στάση της Ρωσίας ως υπεύθυνη στην κρίση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξήρε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πάντως πως η κατάπαυση πυρός στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν εξασφαλιστεί η «απόσυρση του αρμενικού στρατού».

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, εκτιμά πως οι σχέσεις μεταξύ Μπακού και Μόσχας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, χαρακτηρίζοντας «υπεύθυνη» τη στάση της Μόσχας στην τρέχουσα κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Σήμερα, η συνεργασία με τη Ρωσία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο σε πολλά πεδία. Αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον ως στρατηγικό εταίρο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα υπογεγραμμένα έγγραφα. Σ' αυτήν την περίπτωση η Ρωσία προβάλλει ως μεγάλη και υπεύθυνη χώρα. Τα μηνύματά της είναι θετικά, οι δηλώσεις της συγκρατημένες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλίγιεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τουρκικό τηλεοπτικό μέσο TRT Haber.

«Η Αρμενία χτυπάει το Αζερμπαϊτζάν από δικό της έδαφος για να προκαλέσει ως απάντηση δικό μας χτύπημα σε αρμένικο έδαφος, ώστε η Αρμενία στη συνέχεια να απευθυνθεί για βοήθεια στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO) και ιδιαίτερα στη Ρωσία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο Αζέρος Πρόεδρος είχε σημειώσει πως η κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν εξασφαλιστεί η «απόσυρση του αρμένικου στρατού».

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK