19:07 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας και ένα σουηδικό αεροσκάφος αναγνώρισης πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

«Στις 5 Οκτωβρίου, οι ρωσικές συσκευές ελέγχου του εναέριου χώρου ανίχνευσαν δύο στόχους που πλησίαζαν τα ρωσικά σύνορα πάνω από ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Για να προσδιορίσει τους στόχους και να αποτρέψει την παραβίαση των ρωσικών συνόρων, ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε και τα αναχαίτισε» αναφέρει η δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού εντόπισε τους στόχους, οι οποίοι ήταν ένα γερμανικό αεροσκάφος αναγνώρισης R-3C Orion και ένα σουηδικό Gulfstream. Τα δύο σκάφη συνοδεύτηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Μετά την στροφή των ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών από τα ρωσικά σύνορα το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια σε εγχώρια βάση. Όλη η πτήση του ρωσικού μαχητή Su-27 πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου» προσθέτει το Υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν επετράπη τελικά η παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας.

Tags:
Βαλτική Θάλασσα, Γερμανία, Σουηδία, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικό, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK