01:02 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1409)
0 0 0
Βρείτε μας

O κορονοϊός πιθανώς να έχει μολύνει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ζήτησε να επιταχυνθεί η μεταρρύθμιση του Οργανισμού λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία. Στο μεταξύ, όπως τόνισε, ο διευθυντής διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, ο κορονοϊός ενδέχεται να έχει ήδη μολύνει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού γεγονός που αποτελεί «σήμα συναγερμού».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της έκτακτης συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής υπερασπίστηκε το έργο του Οργανισμού αν και έχει κατηγορηθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ για ανικανότητα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Γκεμπρεγέσους είπε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η μεταρρύθμιση ώστε ο Οργανισμός να καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματικός.

«Δεν είμαστε σε λάθος δρόμο [...], αλλά πρέπει να πάμε πιο γρήγορα. Η πανδημία είναι ένα σήμα συναγερμού για όλους μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Οργανισμού.

Η διήμερη σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ είναι η πέμπτη που οργανώνεται στην ιστορία του Οργανισμού. Μάλιστα, σε αυτήν συμμετέχουν οι εκπρόσωποι 34 χωρών που έχουν εκλεγεί στο Συμβούλιο για περίοδο τριών ετών με σκοπό να προετοιμάζουν και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των μελών του ΠΟΥ.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1409)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK